one day AÖF
 "tek günde ders geçme tekniği"
28 yıllık ALFA Akademi güvencesiyle
AÖF koordinatörü / Rehber öğretmen  
Sinan Hoca: 0530 411 6630 
Yeni üyelik    |    Üye Paneli
 
   

     

Öğrencilerimizin Dikkatine!

Sevgili Üniversiteli (AÖF’ün artık örgünlerden bir farkı olmadığını düşünüyoruz) Arkadaşlar

Sınava sayılı günler kaldı. Birkaç mevzuda hem sizi bilgilendirmek hem de düşüncelerimiz paylaşmak istiyoruz… Birçoğumuzun malumu bu yıl AÖF ders geçme sisteminde ufak ama etkili olduğunu düşündüğümüz değişiklikler oldu. 25 FF olan alt ders geçme notu 35 FF olacak şekilde değiştirildi. Bunun basit anlatımla iki önemli sonucu olacak;

1- Geçen yıl 26 puan ve üzerini, ortalamayı hesaplama amaçlı ortalamaya katarken; bu yıl 36 ve üzerini ortalamaya katılacak. Haliyle ortalama yükselecek, geçmiş yıllarda 25-35 arasının oldukça fazla sayıda öğrenci notu olduğundan, ortalamalar genelde düşük çıkıyordu. Şimdi ise 35 altı ve 100 tam puanı ortalamaya katmayarak bir hesaplama yapılacak.

2- 35 in doğrudan FF olması, diğer dersleriniz yüksek olsa bile ortalamanın olumlu etkisinden faydalanamadan kalınması sonucunu doğuracak.

Onedayaöf ekibi olarak değerlendirmemiz:

YÖK’ün ve geçmiş yıllarda yüksek notlarla geçen arkadaşları baskısı ile geçme sisteminin zorlaştırıldığını düşünüyoruz. Örneğin siz 86 yılsonu ortalaması ile AA düşürürken 66 alan biriside AA düşürebiliyordu. Buradaki adaletsizliği düzeltme anlamında olumlu bir katkısı olacağı şüphesiz. Ancak genel itibariyle iki milyon civarında öğrencinin çoğunluğunun diploma alma amacını/amaçlarını düşündüğümüzde Anadolu Üniversitesinin bir sonraki yılda kayıtlarda ciddi düşüş yaşayacağını bekleyebiliriz.

AÖF alanında Türkiye’deki en deneyimli üniversite olan Anadolu Üniversitesi tamda bu sebepten özel sektörde gördüğümüz/görmeye alıştığımız refleksler sergilemeye başladı. Ders özeti, yaprak test, deneme sınavı vs. gibi dokümanlarla öğrencilerinden gelebilecek tepkilerini göğüsleme amacı güdüldüğü anlaşılmaktadır. Hocalarımızdan “beta öğrenme sisteminin” yeterliliğini (ara sınav sonrası) ölçmelerini istedik. Ana branşların tamamının incelendiğini ve genel çıkarımlarımızı paylaşmak istiyoruz.

Beta Ders Özetleri

Ders notlarının ara sınav başarılarının, %20-%45 arasında bir oranda olduğunu tespit ettik. Örneğin Hukukun Temel Kavramları-İş sağlığı ve güvenliği derslerinde ara sınavda çıkan 8-9 sorunun notlarda olduğunu; birçok ders de bu rakamın 4-5 civarında olduğu bilgilerine ulaşıldı.

Ders kitabının sonundaki konu özetlerinin biraz daha genişletilmiş, tasnife uğramış haline “ders notu” adının konulduğuna şahit olduk. Evet ders kitabı ana kaynak, kitabı öldürmemek lazım. Ancak ders notu dediğimiz hadise kesinlikle bahsedildiği gibi olmaması gerektiğini düşünüyoruz. İnceleyen arkadaşlarımızın benzer kanılara kısa sürede varacağını düşünüyoruz…

Betadaki sorular

AÖF’ün Son 4 yılına baktığımızda, ara sınav ve dönem sonu sınavlarının oldukça kaliteli ve zor sayılabilecek ve çoğunlukla orijinal sınavlar olduğunu görmekteyiz. Tabii ki çıkmış sorular 1-2 tane çıkabiliyor (temel bilgi, büro yönetimi, iletişim gibi derslerde daha fazla çıkmış soru görmekteyiz) Ancak sınavın geneli yeni sorulardan oluşuyor. Beta sisteminde çözülen hemen hemen tüm sorular çıkmış soru ve geçen yılın alıştırma sorularının derlenmiş halinden oluşuyor.

Sistemin teknik altyapısını beğenmekle birlikte içeriğinin kalitesini yorumlarınıza bırakıyoruz…

Son olarak; bizimle iletişime geçen arkadaşların da çok iyi bildiği gibi önceliği sadece sizin iyi not almanıza veren bir ekibiz. Sistemdeki açık-bariz yetersizliği gördüğümüz için girdiğimiz AÖF sınav sisteminde en iyi olmak ve en iyiyi sunmak gibi bir amacımız var ve inşallah başaracağız… Ekip olarak ekmeğimizi çıkarabileceğimiz oldukça fazla yer var iken biz bu alanı renklendirmek amacıyla oldukça elit bir grup olarak bu alana girdik. 6 ay gibi kısa bir sürede, siz değerli arkadaşların çok güzel/özel dönüşleri bizi hem mutlu etti hem de bahar dönemi için erkenden/eksiksiz bir çalışma yapma noktasında motive etti.

Ders sayısının fazlalığı, bizim çalışma sistemimizin zaman alışı (Notlar 6 aşamadan geçirilerek en erken 4 gün aralıksız çalışmayla dizgi aşamasına getirilebiliyor) sebebiyle bazı not ve sorularda yetişmeyenler oldu(Ders notlarında %85 tamamlandı). Bu noktada arkadaşların derslerini geçmeleri amacıyla akademi de anlatılan derslerin notlarını paylaştık ve hocalarımızla görüşmelerini sağladık.

Sizi çok önemsiyoruz, bize güvendiğiniz için kendimizi mutlu ve sorumlu hissediyoruz… Siz istediğiniz sürece her daim yanınızda olacağız…

Gönülden Başarılar Diliyoruz

Not: Çan sistemi ve Beta öğrenme hakkında fikirlerimizi merak eden öğrencilerimizin yoğun sorularına cevabımızdır.

one day AÖF
14.11.2016








 Ücretsiz GÜMÜŞ NOTLAR  21.03.2024
Anadolu AÖF Sınav giriş belgeleri.
GÜZ ARA sınavı / Gümüş notlar hazır
AÖF'te 2 yıllıktan 4 yıllık hangi bölümlere geçiş yapılabilir?
AÖF Not Hesaplama Robotu
Anadolu AÖF Sınav sorumluluk üniteleri.
AÖF Bahar dönemi başladı.
Anadolu AÖF 2021 yaz okulu
Anadolu AÖF ders özetlerinin GÜNCELLEMELERİ
Ücretsiz çözümlü DENEME sınavları
BİZİ INSTAGRAM'DAN TAKİP EDİN

CANLI REHBERLİK

AÖF AKADEMİK TAKVİM
Anadolu ve ATA AÖF 2023-2024 Güz-Bahar dönemi ve Yaz okulu akademik takvimi için tıklayınız.

AÖF BÜROLARI
Açıköğretim Fakültesi Ankara, İstanbul ve diğer tüm illerdeki büroların adresi ve telefonu için tıklayınız.

AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU
Dönem not hesaplama robotu için tıklayınız

ONLİNE DERSLER
Matematik 1-2, Genel Matematik, İngilizce 1-2 , İktisata Giriş 1-2, Genel Muhasebe 1-2, Mikro İktisat, Türk Dili-2, Maliye Politikası-2 dersleri için online kurslarımız devam etmektedir.

 
Facebook
üzerinden takip et

Rehberlik panelinden Online soru sor

Kurs Merkezimize
ulaşın

KPSS panelinden
soru sorun
 
Alfa Bilgisayar Tek.Yay.Ltd. Şti.© 1997
Sitede yer alan tüm içeriğin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Karyağdı/4 sokak Alfa Akademi Ap. No:17 Elmalı/ Antalya
bilgi@onedayaof.com Tel: 0312 346 40 30