one day AÖF
 "tek günde ders geçme tekniği"
25 yıllık ALFA Akademi güvencesiyle
AnadoluAÖF koordinatörü  
İskender Hoca: 506 023 8428 
ATA AÖF koordinatörü  
Kemal Hoca: 530 411 6630 
Yeni üyelik    |    Üye Paneli
 
   

     

22 SORUDA AÖF DİKEY GEÇİŞ İNTERNET BAŞVURUSU VE KAYIT HAKKINDA MERAK ETTİĞİNİZ HER ŞEY

SORU 1: DİKEY GEÇİŞ İNTERNET BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYIP NE ZAMAN BİTECEK?
CEVAP 1:
İnternet başvuru işlemleri 28 Eylül 2015 Pazartesi günü başladı. 09 Ekim 2015 Cuma günü saat 17.00’de sona erecek. Bu tarihten sonra İnternetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir.

SORU 2: İNTERNET BAŞVURU İŞLEMLERİNİ HANGİ ADRESTEN YAPABİLİRİM?
CEVAP 2:
İnternet başvuru işlemlerini http://kayit.anadolu.edu.tr adresinin Türkiye Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri bağlantısına tıkladıktan sonra Dikey Geçiş bağlantısından yapabilirsin.


SORU 3: İNTERNET BAŞVURUSUNDA YER ALAN ÖSYM NUMARAMI BİLMİYORUM. SIKINTI YARATIR MI?
CEVAP 3:
Hayır, sıkıntı olmaz, o kısmı doldurmadan işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

SORU 4: MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET BELGEMDE YER ALAN ÖNLİSANS PROGRAM ADI İLE DİKEY GEÇİŞ LİSTELERİNDE YER ALAN PROGRAM ADI AYNI DEĞİL. BAŞVURUYU TAMAMLAYABİLİR MİYİM?
CEVAP 4:
Hayır, Başvurunuzu tamamlayamazsınız. Çünkü Meslek Yüksekokulu mezuniyet belgesinde yer alan önlisans program adı ile dikey geçiş listelerinde yer alan program adının aynı olması gerekmektedir.

SORU 5: İNTERNET BAŞVURUSUNDA İMZA YÜKLEMESİNİ NASIL YAPACAĞIM, YÜKLEME YAPAMAZSAM KAYIT YAPTIRAMAZ MIYIM?
CEVAP 5:
İmzanızı beyaz bir kağıda attıktan sonra cep telefonunuzun kamerasıyla ya da fotoğraf makinesiyle fotoğrafını çekip yükleyebilirsiniz. Yükleyememeniz durumunda imzanızı siyah tükenmez kalemle Fotoğraflı – İmzalı Formdaki ayrılmış alanın dışına taşmayacak şekilde atarak formu diğer kayıt belgeleri ile birlikte kayıt yaptıracağınız AÖF bürosuna teslim ederek kaydınızı yaptırabilirsiniz.

SORU 6: KREDİ KARTIYLA ÖDEME YAPABİLİR MİYİM? DİĞER ÖDEME YÖNTEMLERİ NELERDİR?
CEVAP 6:
Evet. Kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz. Diğer ödeme yöntemleri;
•    Şubeden Ödeme
•    İnternet Bankacılığından Ödeme
•    ATM’den Ödeme (Kartla/Kartsız)
•    Telefon Bankacılığı ile Ödeme

Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.

SORU 7: KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPMAK İÇİN HANGİ YOLU İZLEMELİYİM?
CEVAP 7:
Kayıt için yapmanız gereken ödeme yöntemlerinden birisi olan kredi kartı ile online ödeme işlemini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek isterseniz “KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ” bağlantısına tıklayabilirsiniz.

SORU 8: KREDİ KARTI ÖDEME İŞLEMİNİ KAYITTAN ÖNCE Mİ YAPMAM GEREKİYOR?
CEVAP 8:
Hayır. Kredi Kartı ödeme işlemini daha sonra da gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için http://kayit.anadolu.edu.tr adresinin Türkiye Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri bağlantısına tıkladıktan sonra burada yer alan “Ön Kayıt Durumu” nu tıklayarak ödemenizi yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapamazsınız.

SORU 9: ÖDEME GİDERLERİ NELERDİR?
CEVAP 9:
Ödeme işlemleri, öğretim gideri toplam borç ve katkı payı toplam borç olmak üzere iki aşamadan oluşur. Öğretim Gideri ödemenizi mutlaka yapınız. Aksi takdirde kaydınız onaylanmaz ve aktifleşmez.
•    Katkı Payı; Kayıt yaptıracak adaylar ilgili Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarını ödemeyeceklerdir. Ancak, 25.08.2015 tarih ve 29456 sayılı Bakanlar Kurulu kararının 11/3 maddesi “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince herhangi bir yükseköğretim programında kayıtlı olan öğrenciler Dönem Öğrenci Katkı Payını ödeyeceklerdir. Bakanlar Kurulu kararı gereği öğrencilerin öğrenim durumlarına göre alınması gereken 35.50 dönem öğrenci katkı payı tutarı tüm öğrencilerin kayıt işlemleri bittikten sonra fark yapılarak banka sistemine yüklenecektir. Öğrencilerin 35.50 dönem öğrenci katkı payı tutarını 09-13 Kasım 2015 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yasal faiz uygulanacaktır.
•    Öğretim Gideri; Kayıt yaptıracak adaylar ilgili Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden her ne sebeple olursa olsun kaydı silinenler ile programlardan mezun olanlar tekrar bu fakültelere yeni kayıt yaptırabilmek için, varsa kaydının silindiği veya mezun olduğu programa ait eski borçlarını ödemek zorundadırlar. Bu borçlarını ödemeden yeni kayıtları yapılmaz.

SORU 10: BAŞVURU ESNASINDA GİRMİŞ OLDUĞUM SINAV MERKEZİNİ SONRADAN DEĞİŞTİREBİLİR MİYİM?
CEVAP 10:
Evet, değiştirebilirsiniz. Bu değişiklikleri https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi “Öğrenci Girişi” bağlantısına T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak, AÖF Bürolarından ve 444 10 26 ve ya 0850 200 46 10 – 19 numaralı telefonlardan yapabilirsiniz.

SORU 11: BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİ SIRASIYLA HANGİ AŞAMALARDAN OLUŞUYOR?
CEVAP 11:
İnternet Başvurusu ve Kayıt İşlemleri şu aşamalardan oluşmaktadır;

 
SORU 12: KAYIT İÇİN İNTERNETTEN BAŞVURU YAPMAMIZ YETERLİ Mİ?
CEVAP 12: Hayır.  İnternetten başvuru yapmanız kayıt için yeterli değildir. İnternetten başvuru yapmayanlar kayıt yaptıramazlar. İnternetten başvuru yaptıktan sonra istenen diğer kayıt belgeleri ile kayıt süresinin son gününü beklemeden bizzat AÖF bürolarında kaydınızı yaptırmanız gerekiyor.

SORU 13: İNTERNET BAŞVURU TARİHLERİ İLE AÖF BÜROLARINDAN KAYIT İŞLEMLERİ TARİHİ AYNI MI?
CEVAP 13:
Hayır, aynı değil. AÖF bürolarından kayıt işlemleri 28 Eylül 2015 Pazartesi günü başlamış olup, 08 Ekim 2015 Perşembe günü sona erecektir. Fakat 28 Eylül - 08 Ekim 2015 tarihleri arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 09 Ekim 2015 tarihinde mazeretlerini kanıtlayan belge ile AÖF bürolarına bizzat başvurarak veya mazeret belgesini AÖF bürosuna getiren yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler.

SORU 14: AÖF BÜROLARI KAYIT SÜRECİNDE HAFTA SONLARI AÇIK OLACAK MI?
CEVAP 14:
03 Ekim 2015 Cumartesi günü de AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacaktır. Pazar kapalıdır.

SORU 15: İNTERNET BAŞVURUSU SONUNDA DÖKÜMÜ ALINACAK BELGELER NELERDİR?
CEVAP 15:

1.    İnternet Başvuru Belgesi - Fotoğraflı İmzalı Form - Öğrenci Bilgi Formu
2.    Başvuru ve Kayıt Bilgileri
3.    Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları

SORU 16: KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?
CEVAP 16:

1) İnternet Başvuru Belgesi; İnternet başvuru işlemi sonunda dökümünü aldığınız bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız.
2)  Fotoğraflı-İmzalı Form; Bu formda, yüklediğiniz dijital fotoğraf yer alacaktır.
3) Öğrenci Bilgi Formu; Öğrenci Bilgi Formu kaydınız yapıldıktan sonra AÖF büro personeli tarafından onaylanarak size geri verilecektir.
4)  Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
5)  Öğrenim Belgesi; Öğrenim belgesinin aslı görülmeden AÖF bürosunca Aslının Aynıdır onayı yapılmaz. Öğrenim belgesini kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları Diploma Bilgilerini İçeren Öğrenim Belgesinin onaylı fotokopisi ile kayıt yaptıracaklardır.
6)  Fotoğraf; dört adet fotoğraf istenecektir. İki adedi öğrenci kayıt dosyasının içine konacak, diğer iki adet fotoğraf, İnternet başvuru sitesinden dökümünü aldığınız Fotoğraflı-İmzalı Form ile Öğrenci Bilgi Formuna yapıştırılacaktır.
7)  Askerlik Durum Belgesi; Kayıt yaptıracak 1977 (dâhil) ile 1993 (dâhil) yılları arası doğumlu erkek adaylar İnternetten yapılan başvuruda beyan edilen Askerlik Durumuna ilişkin belgesini kayıt için AÖF bürosuna vereceklerdir. Adayların e-Devlet kapısı üzerinden aldıkları Askerlik Durum Belgesi de kayıt işlemlerinde kabul edilecektir.

SORU 17: ÖĞRENCİ KİMLİK KARTIMIZI NE ZAMAN ALACAĞIZ VE ALANA KADAR ÖĞRENCİ OLDUĞUMUZU NASIL KANITLAYABİLİRİZ?
CEVAP 17:
Kayıt yaptıran öğrenciler, öğrenci kimlik kartlarını 03 Aralık 2015 tarihinden itibaren bağlı oldukları AÖF bürosundan alacaklardır. Öğrenci Bilgi Formunu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanabilirsiniz.

SORU 18: KAYIT ESNASINDA KABUL EDİLEN ÖĞRENİM BELGELERİ NELERDİR BUNLARI NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM?
CEVAP 18:
Diplomanın Onaylı Fotokopisi; Meslek Yüksekokullarından veya Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programlarından mezun olanlar önlisans diplomalarının onaylı fotokopisi ile kayıt yaptıracaklardır. Önlisans diplomasını kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları diploma bilgilerini içeren öğrenim belgesinin onaylı fotokopisi ile kayıt yaptıracaklardır.
Geçici Mezuniyet Belgesinin Onaylı Fotokopisi; Önlisans diploması düzenlenmemiş adaylar okullarından aldıkları geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi ile kayıt yaptıracaklardır.
Yurt Dışı Mezuniyet Belgesi; Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi yanında, Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) alınan denklik belgesinin onaylı fotokopisini de vermek zorundadırlar.

Yukarıda sayılan öğrenim belgeleri dışında kalan, ilişik kesme belgesi, geçici denklik belgesi, mezuniyeti belirten düz yazılar, temel kursu bitirme diploması, başarı durum belgesi ve sertifikalar, mezuniyet belgesi yerine kesinlikle kabul edilmez ve bu belgelerle kayıt yapılmaz.

SORU 19: ASKERLİK DURUM BELGESİYLE İLGİLİ DİĞER HUSUSLAR NELERDİR?
CEVAP 19:

•    Askerlik şubesinden alınan belgedeki ilişiksizlik tarihi AÖF bürosunda kayıt yapılan tarihi kapsamalıdır.
•    Yabancı askerlik şubelerinden belge alacak adaylar, kaydın son gününü beklemeden başvurularını yaparak askerlikle ilişiksiz belgesini almalıdırlar.
•    Sağlık nedeniyle askerî hastanelerden alınan ve adayın askerliğe elverişli olmadığını gösteren raporlar, askerlik şubelerince değerlendirilip ilişiksiz belgesi düzenlenmesi gerekmektedir. Sadece rapora dayanarak kayıt yapılamaz.
•    Silinti, kazıntı ve karalama olan, mührü olmayan ya da okunmayan belgeler kabul edilmeyecektir. Belge üzerindeki düzeltmeler askerlik şubesi tarafından yapılmış ise düzeltilen kısımlar mühürletilip imzalatılacaktır.
•    Askerlikle İlişiksiz Belgesinin aslını (noter onaylı suret, fotokopi, faks kayıt için kabul edilmez) diğer kayıt belgeleri ile birlikte kayıt süresi içinde teslim etmeyen adayların kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.
•    T.C. uyruklu olup AÖF Lefkoşa Bürosunda kayıt yaptıracak adaylar da yukarıdaki açıklamalara uygun olarak askerlikle ilişiksiz belgesini vermek zorundadırlar.
•    1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 35/C maddesi gereğince; 29 yaşından büyük öğrencilere Öğrenci Durum Belgesi verilememektedir.

SORU 20: DÖNEM ÖĞRETİM GİDERİ ALINMAYACAK ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?
CEVAP 20:
Engelli Öğrenciler ile Çeşitli Kanunlar Kapsamında bazı öğrencilerden dönem öğretim gideri alınmamaktadır. Bunları açalım;
•    “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesi, 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 2453 sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu” kapsamında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin eş ve çocukları
•    “3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun” kapsamındaki malullerin kendileri ile eş ve çocukları
•    “1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında” şeref aylığı alanlar ile bunların eş ve çocuklarından da yaş sınırlaması olmaksızın Dönem Öğretim Gideri alınmayacaktır.

Yukarıda sayılan kanunlar kapsamına giren öğrenciler Dönem Öğretim Giderinden muaf olduğu için bankaya ödeme yapmayacaklardır. Öğrenciler bu kanunlar kapsamına girdiklerine veya bu kanunlar kapsamında aylık bağlandığına dair resmi belgeyi diğer kayıt belgeleriyle birlikte AÖF bürosuna teslim edeceklerdir. Öğrencilerin aldığı resmi belgede hangi kanun kapsamına girdiği, kanun maddesi ile birlikte açıkça yazılmış olmalıdır.
Engelli öğrenciler;
5/6/2013 tarih ve 13 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden durumlarını Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirenlerden Dönem Öğretim Gideri alınmaz.

SORU 21: DÖNEM ÖĞRETİM GİDERİ İADESİ YAPILMAKTA MIDIR, HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?
CEVAP 21:
Dönem Öğretim Gideri Alınmayacaklar kapsamında olmakla birlikte dönem öğretim giderini ödeyen öğrenciler, ödedikleri tutarın iade edilebilmesi için banka dekontu aslı/kredi kartı ödeme bilgilendirme çıktısının banka tarafından “Aslının Aynıdır” onaylı dökümü ve durumlarını gösteren belgeyi dilekçeye ekleyerek AÖF bürosuna vermeli ya da Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü 26470-ESKİŞEHİR adresine göndermelidir. Paranın iadesi için dilekçede banka ve şube adı, öğrenciye ait IBAN numarası mutlaka bulunmalıdır. Aksi hâlde dilekçe işleme alınmayacaktır.

SORU 22: DERS KİTAPLARINI NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM?
CEVAP 22:
Ders kitapları kayıt esnasında AÖF bürolarından verilecektir. Kayıt esnasında verilemeyen ders kitapları daha sonra AÖF bürolarından alınabilecektir. Ayrıca öğrencilerimiz ders kitaplarının dijital versiyonuna (PDF) http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinin Çalışma Alanım bölümünden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak erişebilirler.

 

Konuyla ilgili daha farklı sorularınız ve detaylı bilgi için "one daf AÖF" Rehberlik Servisine sorabilirsiniz:
http://www.onedayaof.com/rehberlik_one_day_aof.asp



 

one day AÖF
30.09.2015








 Ücretsiz GÜMÜŞ NOTLAR  26.11.2021
 AÖF ara sınav tarihleri 01.11.2021
AÖF Not Hesaplama Robotu
AÖF'te 2 yıllıktan 4 yıllık hangi bölümlere geçiş yapılabilir?
Anadolu AÖF 2021 yaz okulu
AÖF dönem sonu sınavına son hafta nasıl çalışılır?
Online yapılacak AÖF ara sınav için taktikler. Kısa Ders özetleri.
Anadolu AÖF ders özetlerinin GÜNCELLEMELERİ
Ücretsiz çözümlü DENEME sınavları
GÜZ Final sınavı / Gümüş notlar hazır
BİZİ INSTAGRAM'DAN TAKİP EDİN

CANLI REHBERLİK

AÖF AKADEMİK TAKVİM
Anadolu AÖF 2021-2022 Güz-Bahar dönemi ve Yaz okulu akademik takvimi için tıklayınız.

AÖF BÜROLARI
Açıköğretim Fakültesi Ankara, İstanbul ve diğer tüm illerdeki büroların adresi ve telefonu için tıklayınız.

AÖF NOT HESAPLAMA ROBOTU
Dönem not hesaplama robotu için tıklayınız

ONLİNE DERSLER
Matematik 1-2, Genel Matematik, İngilizce 1-2 , İktisata Giriş 1-2, Genel Muhasebe 1-2 dersleri için online kurslarımız devam etmektedir.

 
Facebook
üzerinden takip et

Rehberlik panelinden Online soru sor

Kurs Merkezimize
ulaşın

KPSS panelinden
soru sorun
 
Alfa Bilgisayar Tek.Yay.Ltd. Şti.© 1997
Sitede yer alan tüm içeriğin her hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.

Demetevler 401. cadde (eski 9.cad.) No:11/1-2 Yenimahalle / ANKARA
Hastane Metro Durağı yakını
bilgi@onedayaof.com Tel: 0312 336 12 13